Det var slik de fleste sjåførene så Vidar Sveigenes under søndagens løp. NMK Kvinesdal-sjåføren gikk helt til topps i bilcross-klassen på Konsmo-banen i helgen.

Anne Beth Mål Arntzen

Til topps i Konsmo

Både Vidar Sveigenes og Rebecca Hunsbedt fra NMK Kvinesdal gikk helt til topps i bilcrossklassen på Konsmo motorbane i helgen.

Publisert:
  • Svein Morten Havaas
Denne artikkelen er over ett år gammel

Han kvalifiserte seg dermed også for landsfinalen.

– For mange av seniorsjåførene i bilcrossklassen var dette løpet nemlig en siste mulighet for kvalifisering til landsfinalen, opplyser NMK Kvinesdals pressetalskvinne, Anne Beth Mål Arntzen i en pressemelding etter løpet.

Les også

Rundvelter og hopp på Gol

Les også

Setter i gang prosessen

Seier og tap

Den første som mistet muligheten var Pål Vegard Josdal, som ikke kvalifiserte til finalekjøring med en 25. plass. Arnold Falkgjerdet vant D-finalen, og skulle dermed kjempe om opprykk i C-finalen sammen med klubbkollega Kevin Knabenes. Sistnevnte vant finalen og Falkgjerdet kjørte inn til en tredjeplass og en sammenlagt 11. plass.

I seniorenes B finale stod flere klubbkolleger om side med Knabenes – Frode Kallhovd, Vidar Sveigenes og Anders Bjærum – alle like interesserte i A-finalen. Sveigenes vant B-finalen, med Kallhovd, Knabenes og Bjærum bak seg. Knabenes fikk dermed en 7. plass i stevnet, Bjærum en 8. plass og de måtte begge se den spennende A-finalen fra tilskuerplass.

I A-finalen ventet blant annet klubbkollega Markus Solberg. Kallhovd punkterte og brøt finalen - og endte dermed på en 6. plass totalt. Solberg kjørte inn som nummer tre, mens altså Sveigenes tok hjem den største pokalen.

Kevin Knabenes stiller som oftest opp som mekaniker. Søndag imponerte han med finfin kjøring.

Anne Beth Mål Arntzen
Les også

30 år med billøp

Les også

Fremgang for Egeland

Gullbillett

Siden Markus Solberg kvalifiserte til landsfinalen for andre gang, fikk han mulighet til å gi bort en «gullbillett» til en valgfri sjåfør.

Sjelden har vel en gullbillett vært så prisgitt!

– Sjelden har vel en gullbillett vært så prisgitt! Jon Olav Hodne har kjørt flere kvalifiseringsløp uten hell, og når bakakslingen takket for seg allerede før første sving (i første omgang), så anes en viss bitterhet. Smilet kunne iallefall ikke vært større, verken på Solberg eller på Hodne – da speakeren annonserte Solbergs overraskelse, beretter Anne Beth Mål Arntzen.

Les også

70-åring utfordrer ordføreren til race

Les også

– Absolutt en god bil

Andreplass

I juniorklassen hadde NMK Kvinesdal med Magnus Ekhom, Camilla Hunsbedt, Ingrid Hodne og Kjell Andre Knabenes til Konsmobanen.

– Ekhom og Hunsbedt kvalifiserte seg for C-finale, men Ekhoms Ford hadde trolig kapitulert etter hard medfart i de innledende rundene, for i C-finalen var han ikke å se, rapporterer Mål Arntzen.

Hunsbedt kjørte seg opp til B-finalen hvor hun møtte klubbkollegene Hodne og Knabenes. Der kjørte hun inn til 6. plass og en sammenlagt 10. plass, Hodne til en 4. plass og sammenlagt 8. plass mens Knabenes kjørte seg videre til A-finalen med en andreplass.

– Både bil og fart holdt nye fem runder i A-finalen, og Knabenes kjørte inn til en velfortjent andreplass, skriver

Les også

Landskampen ble for tøff

Les også

Lokale sjåfører til topps igjen

Les også

Klare for landsfinalen

Rebecca Hunsbedt kjørte så røyken sto ut av bilen. Hun var suveren i dameklassen på Konsmo motorbane denne helgen.

Anne Beth Mål Arntzen

Suveren

Rebecca Hunsbedt fra NMK Kvinesdal gjorde rent bord i dameklassen, og stod øverst på pallen med tre heatseiere og tre bestetider fra de innledende omgangene. På pallen stod også klubbkollega og tredjeplassinnehaver Tove Josdal Homme. May Tone Josdal kom knapt av startplata før løpet var sluttkjørt grunnet et kraftig sammenstøt. Hun måtte dermed ta til takke med en delt femteplass.

Etter som den fjerde NM-runden i rallycross skal kjøres på nettopp Konsmo Motorbane, så var det flere sjåfører som kjente sin besøkelsestid for å prøvekjøre banen.

NMK Kvinesdals representant i klasse 2, Sigurd Erik Egeland, kvalifiserte seg denne gangen direkte til A-finalen med en førsteplass og to andreplasser i innledende omganger. Egeland kjørte inn til en fjerdeplass i den finalen.

Tove Josdal Homme sladdet innom sandfella så støvet sprutet!

Anne Beth Mål Arntzen
Publisert:

Les også

  1. NM-finalen glapp

  2. Tøff kamp mot bilcross-eliten

  3. Måtte bytte bil rett før start