I 2018-sesongen har Steinar Bjørnstøl kommentert kamper for Lister24. Kommende sesong er han tilbake som trener.

Olav Hoel

– Noe jeg ser veldig frem til

Steinar Bjørnstøl er tilbake i trenermanesjen når han kommende sesong skal lede Kvinesdal i 4. divisjon.

Publisert: Publisert:
 • Olav Hoel
Denne artikkelen er over ett år gammel

Med seg får han Tore Haukali Hansen som likestilt trener. Han var en del av trenerapparatet i klubben sist sesong sammen med Thomas Gilbertson og Tommy Årsland.

– Dette er noe jeg ser veldig frem til. Jeg har fått et godt førsteinntrykk av klubben, styret og sportslig utvalg. Jeg hadde en fin fotballfaglig debatt sammen med sportslig utvalg, så vi ble fort enige. Jeg har også fått høre av Tommy Årsland at det er en fantastisk gjeng som tar vare på hverandre, noe jeg håper de vil fortsette å gjøre. Nå ser jeg frem til å prøve å bidra med mitt for de mørkeblå sammen med det fantastiske støtteapparatet i Bjørn Morris Egenes, Rino Kristiansen og Jan K. Staddeland, sier Bjørnstøl til Kvinesdal24.

Nå ser jeg frem til å prøve å bidra med mitt for de mørkeblå sammen med det fantastiske støtteapparatet i Bjørn Morris Egenes, Rino Kristiansen og Jan K. Staddeland.

– En klubb i utvikling

Han har bare gode ting å si om sin nye klubb.

– Jeg føler at Kvinesdal er en klubb i utvikling. De driver godt med de små og har både sportslig kompetanse og anlegg med en utrolig fjott hall i Banken Arena, som jeg er imponert over. De har også et flott treningsanlegg. jeg var der sist sesong som Listers utsendte, og ble godt tatt imot. Det er folk som vil andre vel, og det setter jeg pris på, sier Bjørnstøl.

Les også

Slutter som trener

Les også

Direkte tv-sending fra lokaloppgjøret

Les også

Vi sender live fra lokaloppgjøret

Tore Haukali Hansen blir likestilt trener sammen med Steinar Bjørnstøl.

Bjørn Hoel

– Kommunikasjonen viktig

At han og Tore Haukali Hansen skal være likestilte trenere tror han vil fungere fint.

– Jeg kjenner Tore fra før. Han er en fin fyr og jeg tror vi skal klare å samarbeide godt. Som sidestilte trenere blir derimot kommunikasjonen viktig, men det tror jeg vi skal løse fint, sier Bjørnstøl.

– Hvordan vil spillerne merke at du er en del av trenerapparatet?

– Jeg håper de merker det gjennom at jeg er energisk, snill, glad, men også streng når det trengs. Jeg er i den forståelsen av at når spillerne er lykkelige, når den enkelte blir sett og vet hvor grensene går, da spiller de best. Jeg er opptatt av å behandle stjernespillerne likt som reservene, og gi dem lik behandling så lenge de gjør det de har kapasitet til samtidig som de er motiverte og konsentrerte, sier Bjørnstøl.

I årets sesong berget laget akkurat plassen i 4. divisjon. Hva ambisjonen blir for den kommende sesongen er ikke bestemt.

– Det må jeg først diskutere diskutere med Tore og gruppen, så det må jeg komme tilbake til. Trenerspørsmålet ble avgjort fredag, hvor jeg også var på treningen og observerte. Spiller for spiller må derimot ha et mål om å bli bedre, og det blir man kun med å trene hardt, sier Bjørnstøl.

Spiller for spiller må derimot ha et mål om å bli bedre, og det blir man kun med å trene hardt

Steinar Bjørnstøl håper å lage litt show og sirkus kommende sesong.

Torrey Enoksen

– Show og sirkus

Bjørnstøl har det siste året hatt et friår fra treneryrket etter at han trente Hægebostad i 4. divisjon i to sesonger, hvor han blant annet har kommentert kamper for Lister24. Nå ser han frem til å komme tilbake, og spesielt til lokaloppgjørene mot Flekkefjord, Lyngdal og nyopprykkede Farsund.

– Det er alltid gøy å være tilbake i manesjen. Det er kjempemoro at Farsund også er med kommende sesong. Da blir det også mange lokaloppgjør. Som publikum ønsker man jo også å se spillere man kjenner eller hvem hvem er. Forhåpentligvis klarer vi å hage litt show og sirkus, men på en god måte. Lokalfotball er bare moro, og med såpass mange lokaloppgjør håper jeg det blir mye folk på kampene. Det fortjener lokalfotballen og spillerne i Lister, avslutter Bjørnstøl.

Publisert:

Flere artikler

 1. SPORT

  Slutter som trener

 2. SPORT

  – Vi kan ta poeng mot hvem som helst

 3. SPORT

  Ønsket av tre klubber i Lister

 4. SPORT

  Liland klar for Kvinesdal

 5. SPORT

  Debuterer som kommentator i lokaloppgjøret lørdag

 6. SPORT

  Gir seg som trenere