Sander Risnes scorer sikkert fra fem-seks meter og sender Kvinesdal opp i 1–0 mot Randesund.

Bjørn Hoel

Viktig seier til Kvinesdal

Kvinesdal tok sin tredje seier på fire kamper da de slo Randesund 2–0 hjemme lørdag.

Publisert:
 • Bjørn Hoel
Denne artikkelen er over ett år gammel

Men laget ligger fortsatt på nedrykksplass, tre poeng bak Søgne som ligger på sikker plass foran dem på tabellen.

Glimrende start

Men de blåhvite så ikke ut som noen dumpekandidat i første omgang. Etter en ganske jevnspilt start på kampen tok kvindølene over stadig mer av kampen. Allerede etter ni minutter får Sander Risnes en genial pasning innenfor 16-meteren, og banker ballen forbi Randesund-keeperen. I løpet av resten av omgangen får bortelaget knapt en kvalifisert sjanse. Etter 38 minutter blir Christoffer Hansen felt like innenfor 16-meteren, og dermed straffe til hjemmelaget. Den setter Sander Risnes sikkert i mål.

– Vi spiller en veldig veldig bra første omgang, hvor vi skaper drøssevis av sjanser. Det hadde ikke vært noe å si på om vi hadde ledet med tre-fire mål til pause, sier assistenttrener Tommy Årsland.

Sander Risnes blir nesten tremålsscorer.

Bjørn Hoel

Tomålsscorer Sander Risnes blir gratulert av medspillere, blant andre midtbanedirigent Rolf Eikeland.

Bjørn Hoel

Slet i andre omgang

I andre omgang er Randesund mer med, og skaper flere farligheter. I den mest intensive perioden gjør keeper Atle Vinningland en kjemperedning, på et langskudd fra 18–20 meter. Ballen er nemlig på vei mot krysset. Men Kvinesdal rir av stormen. Hjemmelaget har også noen muligheter mot slutten av andre omgang. Blant annet får Sander Risnes muligheten til å gjør hat-trick, men ballen går like over. Han blir også avblåst for offside.

– I pausen blir vi enige om hva vi skal gjøre, men vi klarer dessverre ikke å gjennomføre det. Det står så mye på spill. Jeg tror nervene tok dem. Midtbanen vår blir altfor lav, og vi gir det andre laget altfor mye rom å spille ball. Vi var rett og slett dårlige i en periode, sier Årsland.

– Dødsviktige poeng

Men Kvinesdal red av stormen og klarte å holde nullen. Med fem kamper igjen og fire poeng opp til sikker plass er alt mulig.

– Dette var tre dødsviktige poeng, og det var kjempegøy for gutta at de vant. Nå har de vunnet tre av de fire siste kampene. Det eneste tapet kom borte mot et svært godt Arendal-lag, sier assistenttreneren.

Da vi spør ham hva han er mest fornøyd mesd, svarer han begge midtstopperne, nemlig Stian Sinland og Daniel Vinningland.

– Jeg synes faktisk Daniel var hakket hvassere, selv om Stian ble kåret til dagens kvindøl. Men også den sentrale midtbanen var god. Når de er på topp sånn som i første omgang så er de bare gode altså, sier Årsland.

Godt motiverte

Trenerapparatet understreker at treningene er bra om dagen og motivasjon for å klare å holde seg i 4. divisjon er god. Avisen fikk også en kort prat med en skadet spillende trener Thomas Gilbertson.

– Jeg er veldig fornøyd med første omgang, og at vi fikk tre poeng. Men andreomgangen var dårlig. Men det er klart, de springer noe dyrisk de på midtbanen, så jeg kan forstå at de blir slitne, sier Gilbertson.

Publisert:

Flere artikler

 1. SPORT

  Maktdemonstrasjon av Kvinesdal

 2. SPORT

  – Jeg er den gladeste mannen i Lister!

 3. SPORT

  – Folk satt å lo i garderoben

 4. SPORT

  Hyller Bauge etter ny god kamp: - Han leker med motspillerne nå

 5. SPORT

  – Vi er for dårlige i etablert forsvar

 6. SPORT

  Hylles av treneren etter storseieren i Lyngdal