Trener Tore Haukali Hansen (t.v) ønsker Nico Nilsen velkommen tilbake i Kvinesdal.

Olav Hoel

– Et passende tidspunkt

Nico Nilsen (25) gjør comeback for Kvinesdal IL etter to og et halvt år i Flekkefjord FK.

Publisert:
 • Olav Hoel

Trener Tore Haukali Hansen (t.v) ønsker Nico Nilsen velkommen tilbake i Kvinesdal.

Olav Hoel

– Det er alltid et mål for oss at de lokale spillerne skal spille for Kvinesdal, og spesielt ikke ikke i klubber som Lyngdal og Flekkefjord. Vi synes derfor det er moro at han kommer tilbake, samtidig som vi må akseptere at folk også vil prøve seg andre plasser, sier trener Tore Haukali Hansen på en pressekonferanse på Kvinesdal stadion mandag kveld.

– Hva er det som gjør at du velger å komme tilbake til Kvinesdal, Nico?

– Det er litt forskjellige ting. Dette var et passende tidspunkt for min del samtidig som klubben trenger folk. Etter å ha bodd en periode i Flekkefjord er jeg nå tilbake i Kvinesdal hvor jeg har fått en ny jobb som gjør at jeg ikke kan trene like mye som de gjør i Flekkefjord. Samtidig har jeg troa på det prosjektet de har her i Kvinesdal, hvor de har lagt et glimrende utgangspunkt i vårsesongen, sier Nilsen.

Samtidig har jeg troa på det prosjektet de har her i Kvinesdal, hvor de har lagt et glimrende utgangspunkt i vårsesongen.
Les også

Stortap på bortebane

Les også

– Har virkelig savnet det å score

Les også

– Ikke giftige nok foran mål

Les også

Kvinesdal scoret seks på hjemmebane

Nico Nilsen ser frem til å spille kamper på Kvinesdal stadion igjen.

Olav Hoel

– Allsidig spiller

Samtalene mellom partene startet i vinter og ble tatt opp igjen i slutten av mai. Den siste tiden har Nilsen trent en del med klubben, og nå er altså alle formalitetene på plass.

– Nico er en allsidig spiller, og er en av de spillerne vi kontaktet i vinter for å prøve å få tilbake. Selv om vi er ganske godt besatt på midtbanen, så er det mulig å bruke han i flere roller. Det er en styrke for laget å få inn en sånn person da det gir oss flere alternativer og ikke minst erfaring. Vi har mye unge spillere, så det er et stort pluss å få inn en spiller som tør å prate og dirigere, sier Haukali Hansen.

Vi har mye unge spillere, så det er et stort pluss å få inn en spiller som tør å prate og dirigere.

Både Bjørn Morris Egenes (t.v) og trener Tore Haukali Hansen (t.h) er glad for å ha Nico tilbake i Kvinesdal-drakt.

Olav Hoel

Nico Nilsen ser frem til å spille kamper på Kvinesdal stadion igjen.

Olav Hoel

I tillegg til å være rutinert beskriver spilleren seg selv som en som har ro med ballen og god til å distribuere ballen. Nå håper treneren at Nilsen kommer inn og styrker laget, som starter på høstsesongen med lokaloppgjør borte mot Lyngdal mandag 5. august.

– Det håper jeg absolutt. Jeg ser på Nico som en potensiell førsteelever-spiller. Samtidig må alle ta kampen om plassen på laget, men det tror jeg han er veldig klar for. Han har en veldig god passningsfot og er god til å lese spillet. Han er kanskje ikke den som er mest taklingssterk, men han er god til å plassere seg og bryte ballbanen, sier Haukali Hansen.

I tillegg har Nilsen to brødre på 15 og 17 år som spiller i Kvinesdal, og som han en dag håper å kunne spille sammen med.

– Det at de to spiller i klubben er også litt av grunnen til at jeg gjør comeback i Kvinesdal. Det har bare skjedd en gang før i klubbens historie at tre brødre spiller samtidig på samme lag, så det hadde vært morsomt å få til igjen, sier Nilsen.

Mister ingen

Som en av få klubber kan Kvinesdal også glede seg over at de ikke mister spillere i august på grunn av studier eller militæret.

– Vi har fem-seks spillere som reiser avsted til Stavanger, men de skal fortsette å spille her. Vi har ordnet en avtale med Randaberg om at de kan få en treningshverdag der samtidig som de kan spille kamper for oss. Derfor har vi den samme gruppen som vi startet med i vår, og når vi nå får inn Nico, så gjør det oss egentlig bare enda sterkere, sier Haukali Hansen.

Publisert:

Flere artikler

 1. SPORT

  – En viktig seier

 2. SPORT

  Gir seg som trenere

 3. SPORT

  Sikret seg angrepsduo fra Hægebostad

 4. SPORT

  Tilbake i trenerteamet

 5. SPORT

  Kvinesdal nære ved å sjokkere topplaget

 6. SPORT

  – Han ser både lettere ut og veldig mye raskere ut