Prosjektleder i Handelshuset i Kvinesdal, Åse Gjelsten-Versland, forteller at handelstanden stort sett er tilfreds.

Torrey Enoksen

– Flere har fokus på å handle lokalt

– I Kvinesdal er handelsstanden stort sett godt fornøyd med julehandelen, og det virker som flere har fokus på å handle lokalt.

Publisert: Publisert:
  • Bjørn Hoel

Det sier prosjektleder i Handelshuset i Kvinesdal, Åse Gjelsten-Versland til Kvinesdal24.

– Jeg har hatt en god dialog med aktørene, og etter de tilbakemeldingene jeg har fått så har de holdt god stand. Noen har også opplevd en økning. Men det har også vært nedgang et par steder, for eksempel innenfor sport, forteller Gjelsten-Versland og fortsetter:

– Det virker som stadig flere har fokus på å handle lokalt. Man forstår at skal man ha butikker i lokalmiljøet, må det også handles der.

Handelstandslederen trekker spesielt fram Extra i Kvinesdal, som Ifølge tall fra Coop-kjeden endte med en omsetning på rekordhøye 68,9 millioner kroner for hele 2019, noe som er en omsetningsvekst på 14(!) prosent sammenlignet med året før.

Ifølge Gjelsten-Versland så har man foreløpig ikke tall som viser hvordan økningen har vært.

– Flere er jo heller ikke ferdig med regnskapene, så jeg har ikke full oversikt. Men det jeg kan si er at november var en veldig god måned i Kvinesdal, sier hun.

– Hvilken påvirkning har Black Friday hatt?

– I 2019 har ikke vi kjørt noe spesielt i forhold til Black Friday, slik vi gjorde i 2018. Det er kun kjedene som har gjort det har. Men det jeg hører fra andre at at Black Friday gjør at julehandelen blir utsatt, sier hun.

Man forstår at skal man ha butikker i lokalmiljøet, må det også handles der
Publisert:

Les også

  1. Økt handel grunnet omkjøring

  2. Historia om Fjotlandsruta - del 1

  3. – Kundemassen trenger et utvalg