Ordfører Per Sverre Kvinlaug opplever at Kvinesdal er hardt preget etter den tragiske motorsykkelulykken fredag kveld.

Torrey Enoksen

Ei preget bygd etter dødsulykke

– Kvinesdal er gode til å vise omsorg når vi blir rammet på en slik måte som det vi hare blitt nå, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Publisert:
 • Torrey Enoksen

Kvinesdal er igjen hardt rammet etter at en ung person har mistet livet i en trafikkulykke.

Les også

Kvindøl (25) omkom i MC-ulykke

Fredag kveld omkom en 25 år gammel mann fra Kvinesdal etter å ha kjørt utfor på Frøytlandsveien mellom Feda og Gyland. Flere motorsyklister kjørte fredag kveld i følge mot Gyland, da de andre i følget oppdaget at 25-åringen var borte.

Vedkommende og motorsykkelen hans ble ved 20.45-tiden funnet i veigrøften. De andre motorsyklistene i følget forsøkte livredning til helsepersonell ankom stedet, men klarte ikke å redde livet til vedkommende.

–Det er en tung dag for Kvinesdal. Det er en tragisk ulykke som har rammet hele bygda og for alt dette betyr for familien og de nærmeste. Tankene mine er hos de aller nærmeste, sier ordfører Kvinlaug til Kvinesdal24 ved 15-tiden lørdag.

Det er en tung dag for Kvinesdal. Det er en tragisk ulykke som har rammet bygda og for alt dette betyr for familien og de nærmeste

En 25 år gammel mann fra Kvinesdal mistet livet etter en motorsykkelulykke på fylkesvei 803, Frøytlandsveien, fredag kveld.

Tom Arild Støle
Les også

– Vi må tørre å si fra

Les også

– En sterk film

Mange kjenner mange

Ulykken har ført til at Kvinesdal kirke vil åpne dørene sine klokken 18 for en minnestund for dem som ønsker å være samlet i sorgen.

– Bygda er ikke så stor. Derfor blir det så hardt når en slik ulykke oppstår, for det rammer så mange. Mange kjenner mange. Jeg tror også at dette vil sette spor hos ungdom, etter som dette var et ungt menneske. Mange unge mennesker fra Kvinesdal har dessverre mistet livet i trafikken. Det gjør det ekstra tungt, forteller ordføreren.

«Kjør med ved»

Etter en ulykke med en ATV i Kvinesdal sentrum der en ung gutt mistet livet høsten 2016, har Kvinesdal kommune sammen med ungdom og interesseorganisasjoner satt i verk flere tiltak, deriblant aksjonen «Kjør med ved».

Denne holdningsskapende aksjonen har hatt som mål å få unge mennesker i Kvinesdal til tenke seg om før de setter seg i et kjøretøy. Aksjonen har skapt oppmerksomhet lokalt og i landet for øvrig.

Et av virkemidlene som ble brukt var en video der ungdom sto frem og fortalte om sine opplevelser på veien. NRK satte også søkelys på kjørekulturen som har vært i Kvinesdal, ved at de hadde et eget program i beste sendetid fra bygda i fjor høst.

Støtteapparat

Aksjonen «Kjør med ved» har også resultert i at kommunen satte fokus på det arbeidet de selv kan gjøre for å få ned antall ulykker langs veien. Ikke minst sitter kommunen på mer kunnskap som ha betydning for både sorgarbeidet, men også arbeidet for å forhindre ulykker.

– Vi har et apparat i dag som kan settes inn og være en styrke opp i det tragiske som skjer. Folk i Kvinesdal er flinke til å stille opp når det er behov etter slike tragiske hendelser. Vi har et kriseteam som kan settes inn og bistå. Kvinesdal er gode til å vise omsorg når vi blir rammet på en slik måte som det vi hare blitt nå, sier ordføreren.

Publisert:

Flere artikler

 1. NYHETER

  Har frigitt navnet på 25-åring som døde i MC-ulykke

 2. NYHETER

  Trafikken krevde tre ofre i 2019

 3. NYHETER

  Advarer mot tunge lastebiler gjennom sentrum

 4. NYHETER

  – Frank var en dyktig fagmann

 5. NYHETER

  Disse satte utfor raskest

 6. NYHETER

  Parade til ære for «Franki»