Kulturpersonligheten Sverre Eftestøl innrømmer at han er spent før foredraget han skal holde i Netlandsnes kapell i Kvinesdal førstkommende lørdag.

Jan Kåre Rafoss

Vil fortelle om oppvekst og inspirasjon

Komponist og kulturskolerektor Sverre Eftestøl er invitert til å holde et såkalt konsertforedrag i Netlandsnes kapell førstkommende lørdag.

Publisert: Publisert:
  • Bjørn Hoel
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg gleder meg alltid til å spille og formidle musikk i Netlandsnes kapell, der jeg er døpt og konfirmert. Men jeg er jo alltid litt spent. Jeg har holdt dette foredraget tidligere. Det går jo gjerne litt tid mellom hver gang, og da er det naturlig at noe endres underveis, sier Eftestøl.

Det er Fjotland sokneråd i samarbeid med Kvinesdal historielag som har invitert komponisten og den tidligere organisten i Kvinesdal til å gjøre dette. Blant annet vil han berette om sin komponistgjerning.

– Jeg vil også fortelle fra tidlige barneår og oppvekst på Risnes, til samarbeid jeg har hatt med kunstnere fra inn- og utland. Og om inspirasjon og skaping, om møte med mennesker og hvordan det har påvirket skape-prosessen, sier Eftestøl.

Han vil også vise frem sitt første instrument som han fikk til fireårsdagen.

Publisert:

Les også

  1. «Musikken var der nok helt fra jeg ble født»

  2. Gården Faret i eldre og nyere tid - del 2

  3. – Her er nydelig vær