Utsikten hotell får nye eiere fra 1. april neste år. Fra venstre: Hotelldirektør Odd Ingar Alsvik, banksjef i Kvinesdal Sparebank Vidar Torsøe, administrerende direktør i Bølgen & Moi Harald Berger, Svein Hermansen og Agnes Berntsen.

Tom Arild Støle

Utsikten hotell får nye eiere

Gjennom selskapet Utsikten Hotell Holding AS har Kurt Mosvold, Agnes Berntsen og Svein Hermansen kjøpt hotellet på Utsikten i Kvinesdal for 33 millioner kroner.

Publisert:
  • Tom Arild Støle
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det ble kjent på en pressekonferanse på Utsikten fredag ettermiddag. Overtakelsen finner sted 1. april 2019. De 37 ansatte ble informert på et allmøte like før pressekonferansen.

Les også

Banken vil selge hotellet

– En ære

– Jeg gleder meg. Det er en ære å få stå her og å ha fått denne muligheten. Nå skal jeg gi gass sammen med gjengen her, sier Agnes Berntsen, som gjennom selskapet Tangoo AS kommer til å eie 45 prosent av aksjene i Utsikten Hotell Holding AS.

Selskapet er i tillegg eid 45 prosent av Mosvold & Co AS og 10 prosent av Svein Hermansen, tidligere banksjef i Kvinesdal Sparebank.

Agnes Berntsen blir den som får det overordnede ansvaret for hotelldriften fra 1. april neste år. Bølgen & Moi har avtale om å drive hotellet fram til denne datoen. Kurt Mosvold blir styreleder for selskapet.

– Hotellet skal drives først og fremst i samarbeid med Bølgen & Moi, og målet er å drive hotellet sammen også etter dette, gjennom en ny avtale. Nå skal vi sette oss ned og prøve å finne ut av hvordan vi skal drive hotellet videre. Form og fasong er det litt for tidlig å si noe om nå. Den prosessen vil vi starte nå, og mye vil komme på plass de neste ukene, sier Agnes Berntsen.

Les også

Historien om Utsikten

Jeg går fra en skjærgårdsperle til en utsiktsperle.

Potensial

Berntsen er en kjent skikkelse i hotellbransjen. Hun drev Strand Hotel Fevik i 14 år, og tidligere i år ble hun presentert som daglig leder og driftsdirektør i hotellselskapet til Glastad Farsund AS, med overordnet ansvar for Radison Blu Caledonien Hotell i Kristiansand, Quality Hotel Klubben i Tønsberg, Rederiet Hotell i Farsund og Victoria Hotell i Stavanger.

Hun er ute av Glastad-driften, og nå et stort potensial i Utsikten som hotelldestinasjon.

– Jeg går fra en skjærgårdsperle til en utsiktsperle. Nå får vi se hva vi skal satse på, men det er ingen tvil om at vi vil jobbe for å få flere rogalendinger hit. Kurs- og konferansemarkedet i Kristiansand, som jeg har god kjennskap til, er også spennende, sier hun.

Siden konkursen i 2009 er det Kvinesdal Sparebank som har eid hotellet på Utsikten. Man har i flere år jaktet på nye eiere, og fra og med 1. april 2019 vil det være Utsikten Hotell Holding AS som skal eie hotellet.

Les også

Legger ikke ned restaurant- og matfag-linjen

Nyheten om hotellsalget ble kjent på en pressekonferanse på Utsikten. Fra venstre: Svein Hermansen som kommer til å eie 10 prosent av det nye hotellet, administerende direktør Harald Berger i Bølgen & Moi, Agnes Berntsen som skal eie 45 prosent av hotellet, og som skal ha det overordnede driftsansvaret, og banksjef Vidar Torsøe i Kvinesdal Sparebank som selger.

Tom Arild Støle
Agnes Berntsen er en av Norges beste hotelleiere, så dette har vi stor tro på.

Bølgen & Moi

Hotellet består av i alt 26 seksjoner. Den lokale banken har de siste årene hatt hånd om 23 av dem. De andre seksjonene, deriblant storsaler, garderober og lagerrom eies av Kvinesdal kommune mens privatpersoner eier to seksjoner.

– Jeg synes det er kjempepositivt og flott for lokalsamfunnet at disse to aktørene, Berntsen og Mosvold, kommer utenfra og blir med på dette. Selv gleder jeg meg veldig, og har stor tro på at denne konstellasjonen skal være med og løfte hotellet videre, sier Svein Hermansen, som satt som banksjef i Kvinesdal Sparebank fram til 1. april.

Også administrerende direktør Harald Berger i Bølgen & Moi er fornøyd med de nye eierne. Det er drøye tre år siden Trond Mois selskap tok over selve driften av hotellet i Kvinesdal.

– På vegne av Bølgen & Moi er vi veldig glad for at det kommer nye eiere. Vi har vært her i over tre år, og jobbet hardt for å få hotelldriften opp og stå. Vi har fortsatt litt igjen før vi er på plass, men vi gleder oss veldig til å jobbe videre med nye eiere. Vi kjenner Kurt Mosvold godt. Han er vår huseier i Kristiansand, og det at han er med gjør oss trygge på at dette blir bra. Og Agnes Berntsen er en av Norges beste hotelleiere, så dette har vi stor tro på, sier Berger.

Trond Moi overtar på Utsikten hotell
Vi er ekstremt fornøyd med at denne konstellasjonen nå tar over stafettpinnen og sørger for å videreutvikle hotellet

Fornøyd banksjef

Banksjef Vidar Torsøe i Kvinesdal Sparebank innrømmer at han er glad for at banken endelig er kvitt hotellet.

– For oss har det aldri vært noen langsiktig strategi å eie hotellet. Og vi er veldig fornøyd med handelen. Utsikten er en institusjon for Kvinesdal, og som besøksmål er dette rosinen i pølsa. Ved å eie hotellet har vi tatt et samfunnsansvar i mange år, men vi er ekstremt fornøyd med at denne konstellasjonen nå tar over stafettpinnen og sørger for å videreutvikle hotellet, sier Vidar Torsøe.

Publisert:

Les også

  1. Kaller inn til pressekonferanse om Utsikten

Agnes Berntsen (foran) kommer til å eie 45 prosent av hotellet på Utsikten. Deretter følger banksjef Vidar Torsøe i Kvinesdal Sparebank, Svein Hermansen som skal eie 10 prosent, direktør Harald Berger i Bølgen & Moi og dagens hotelldirektør Odd Ingar Alsvik.

Tom Arild Støle