42-åringen fra Kvinesdal er tiltalt for trusler og vold mot polititjenestemenn og for å ha truet en lege.

Mona Wikøren

Tiltalt for vold og trusler mot politi og lege

En 42 år gammel kvindøl er tiltalt for trusler og vold mot polititjenestemenn og for å ha vært truende overfor en lege.

Publisert:
 • Svein Morten Havaas

Det var i forbindelse med at han ble visitert av en politimann tirsdag 19. februar i fjor at 42-åringen forsøkte å angripe tjenestemannen. Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvokat Dennis Danielsen, skal kvindølen først ha sparket politimannen med kneet og traff ham i brystkassen slik at han mistet balansen. Han sparket deretter en gang til mot den samme politimannen, men bommet. Hendelsen skjedde i forbindelse med en pågripelse i Lyngdal.

Les også

Kvindøl dømt for villmannskjøring

Les også

Tiltalt for mishandling

Til arresten

Senere samme dag mens de to satt i celledelen av politibilen under transport til Mandal, forsøkte 42-åringen å skalle til den samme politimannen med stor kraft. Sistnevnte avverget dette ved å dytte tiltalte mot veggen.

Ved plassering i en annen politibil for videre transport fra Mandal til arresten i Kristiansand, sparket han samme politimann igjen i brystet idet denne skulle ta av ham sikkerhetsbeltet.

Under innbringelse til arresten kom kvindølen også med flere trusler, blant annet drapstrusler, mot to andre politibetjenter. Noe senere forsøkte han å slå en kvinnelig betjent med knyttede never i ansiktet, men bommet siden hun rakk å trekke seg unna.

Under visitasjon ved arresten i Kristiansand, skal kvindølen også ha forsøkt å sparke en arrestforvarer, men også han rakk å trekke seg unna.

Ifølge tiltalen sparket 42-åringen også gjentatte ganger i bakdøren til en politibil under transporten til arresten. I forbindelse med pågripelsen den aktuelle dagen ble det også funnet fire pilleglass med 120 narkotiske piller som knyttes til kvindølen.

Les også

Drapsdømt gjeninnsatt i forvaring

Les også

Frifunnet for vold

Truet lege

Den truende oppførselen mot en lege skjedde tirsdag 6. august i fjor. Ifølge tiltalebeslutningen oppførte 42-åringen seg både aggressivt og truende. Årsaken var at legen ikke ville gi ham morfin. Legen ble skremt og følte seg presset inn i et hjørne. Han trykket derfor på alarmen og fikk tilkalt tre kolleger.

Mannen er også tiltalt for å ha stjålet to sekspakninger med øl fra Rema 1000 i Flekkefjord torsdag 4. juli i fjor.

Straffesaken mot kvindølen kommer opp for Lister tingrett torsdag 30. januar. Retten blir administrert av dommerfullmektig Line Heimdal Oaland. Advokat Per Øyvin Andersen er mannens forsvarer, mens politiadvokat Svein Håland er oppført som aktor.

Publisert:

Flere artikler

 1. NYHETER

  Dømt for vold mot politiet og legetrusler

 2. NYHETER

  Kvindøl dømt for villmannskjøring

 3. NYHETER

  Kjørte utfor med ATV i fylla

 4. NYHETER

  Frifunnet for vold

 5. NYHETER

  Et halvt års fengsel for sex-filming og trusler

 6. NYHETER

  Notorisk innbruddstyv tiltalt