Karoly Krampe (80) fikk blomster sin innsats for å få asfaltert denne veistrekningen i Kvinesdal

Bjørn Hoel

Fikk blomster av naboene for sin innsats

Etter tre års innsats for å få asfaltert Faråsveien i Kvinesdal, fikk endelig Karoly Krampe (80) og resten av nabolaget asfalten de så har lenge har etterlyst.

Publisert:
 • Bjørn Hoel

– Da jeg så asfaltbilen nede i veien, trodde jeg først det var en ufo. Den er jo kjempestor og lyser godt opp. Det tok ikke mer enn en times tid å asfaltere de 90 meterne. Det ble asfaltert i full bredde, sier en entusiastisk Karoly Krampe, som også fikk blomster av naboene for sin innsats.

– Da jeg skulle lukke opp døra dagen etter var det så vidt jeg klarte å få den opp, på grunn av blomstene, humrer han spøkefullt.

Han innrømmer at det er en sto lettelse å være i mål. Asfalten ble for øvrig lagt i forrige måned.

Da jeg så asfaltbilen nede i veien, trodde jeg først det var en ufo.

– Mye tid

– Jeg har brukt mye tid på dette, og ikke spør meg hvor mange timer jeg har brukt. Spesielt har det blitt mange telefoner. Jeg har ringt veivesenet, kommunen, Risa og andre steder så mange ganger at jeg til slutt ble helt forvirret. En gang ble jeg til og med satt over til veimeldingen med fjelloverganger. Det var jo ikke akkurat slike opplysninger jeg var ute etter, ler han i dag.

Ifølge Karoly selv har også han delt ut blomster i etterkant, både til ordfører Per Sverre Kvinlaug og leder av teknisk drift Geir Netland.

– Jeg har veldig sans for dem, ikke minst ordfører Kvinlaug som personlig tok tak i denne saken, skryter Krampe.

Jeg har veldig sans for dem, ikke minst ordfører Kvinlaug som personlig tok tak i denne saken.

Det tok bare en drøy time å asfaltere de 90 veimeterne i Faråsveien.

Bjørn Hoel

Nå kan Karoly pust lettet ut. Asfalten er nemlig på plass.

Bjørn Hoel
Les også

Faråsveien kan bli asfaltert før nyttår

Les også

Faråsveien behandles politisk

– Alltid hyggelig

– Det er alltid hyggelig å få gode tilbakemeldinger fra innbyggere som blir fornøyd. Dette har vært en komplisert sak som det har tatt tid å nøste opp i. Til slutt ble det en akseptable løsning for aller parter, fremholder Kvinlaug.

Det var Risa som i utgangspunktet sto oppført som driver, eier av dette veistykket i Kvinesdal. I forkant av kommunevalget i september ble det nedsatt et forhandlingsutvalg, som hadde som mål å gå i dialog med Risa for å finne en løsning.

– Veien er nå tatt opp som kommunal vei. Det eneste vi i nabolaget har bidratt med er at vi har godkjent at enden her kan brukes som snuplass. Det var det ingen av oss som hadde noe imot. I praksis har den vært brukt til det tidligere også, sier Krampe.

Dette har vært en komplisert sak som det har tatt tid å nøste opp i
Les også

Hvem har ansvaret for denne veien?

Les også

Noen glimt fra året som gikk

Puslespill

Ordføreren Kvinlaug kaller det et puslespill å få alt dette på plass, slik at alle parter kunne akseptere det.

– Hvor mye har dette kostet Kvinesdal kommune?

– Det er klart at det har kostet. Jeg har ikke tallene foran meg akkurat nå, men det er ikke snakk om urimelig store summer. Uansett gleder det meg stort at det nå endelig har blitt en løsning på dette, sier Kvinlaug.

Kvinesdal kommune har også grøftet og sikret skråningen til høyre her.

Bjørn Hoel

Lyktestolpe

Kvinesdal24 skrev om denne saken første gang 16. mai 2019. Da uttalte Krampe at veistrekningen var hullete og at veien ble spesielt dårlig når det regnet. I dag har kommunen, i tillegg til å asfaltere, også grøftet godt og dessuten sikret en fjellknaus som går langs Faråsveien.

– Det er fortsatt litt grusvei igjen å asfaltere, men det skal vi naboene selv ta. Da jeg snakket med Geir Netland sist, sa jeg til ham at det var en liten ting til jeg kunne ønsket meg, nemlig lys. For det er veldig mørkt her om vinteren. Netland innrømmet at det var et rimelig ønske. Så får vi se, sier den aktive 80-åringen, Karoly Krampe, med et lurt smil. 

– Det er fortsatt litt grusvei igjen å asfaltere, men det skal vi naboene selv ta.
Publisert:

Flere artikler

 1. NYHETER

  Faråsveien kan bli asfaltert før nyttår

 2. NYHETER

  – Dette er en milepæl for oss

 3. NYHETER

  – Flere har fokus på å handle lokalt

 4. NYHETER

  Nyttårsforsetter og drømmer for neste tiår

 5. NYHETER

  – Meldte meg ut i stillhet

 6. NYHETER

  Tiltalt for å ha skallet kvinne