Ti år gamle Jonas Hundsbeth i en av de tøffe partiene av løypa.

Torrey Enoksen

Sykkelfest med lange svev

Ti år gamle Jonas Hundsbeth syntes årets utforløype under «Rett opp og ned» var mye bedre enn fjorårets.

Publisert:
  • Torrey Enoksen
Les også

Hoppet så vannspruten sto

I år gikk arrangementet av stabelen på Moi i Kvinesdal. I fjor ble det arrangert på Skaren.

– Her kunne jeg sykle og gi på gjennom hele løypa. Da vi syklet ned Skaren i fjor var det så bratt at jeg måtte kjøre forsiktig. Dette var rett og slett gøy, sier han etter å ha kjørt en omgang i løypa.

Dette var rett og slett gøy.

Tøffe av de tøffeste

24 syklister ga blaffen i at løypa enkelte steder var sølete, full av steiner eller at det var lagt inn hopp noen steder slik at de fikk litt luft under dekkene. Utfordringene i den drøyt kilometer lange løypa med en høydeforskjell på godt over 150 meter, var å forsere hindringene raskest mulig.

For sjette året satte syklister som foretrekker å utfolde seg nedover i terrenget enn på asfalterte veier, bak arrangementet «Rett opp og ned».

Håkon Hansen har fem ganger på rad vunnet ned Skaren. Lørdag gjentok han bedriften ned fra Moisheia.

Torrey Enoksen

– Det er sjette året vi har sykkelløp, men det er tredje gangen vi arrangerer «Rett opp og ned». Det er første gang vi er her ved Moi. Tidligere var vi i Skaren, men der var det noen stup som var veldig bratte og farlige. HMS kom inn i bildet, derfor har vi valgt å kjøre her, sier primus motor Håkon Hansen.

Hansens navn står oppført fem ganger på det hjemmelagde vandretrofeet som vinneren av rittet får med seg.

Etter lørdagens individuelle ritt vil navnet hans bli inngravert for sjette gang.

Håkon Hansen ble stående på toppen av seierspallen etter det individuelle løpet ned fra Moiheia foran Oskar Omdal på andre plass og Lars Kristian Versland på tredje.

Ove Konsmo

Til og med «Supermann», nærmere bestemt Hans Kristian Verdal med hunden løpende etter seg, satte utfor den vanskelige løypa ned Moisheia.

Torrey Enoksen

Ulykke førte til venneforening

«Eiriks minne» ble opprettet i 2014 og består av en gruppe unge mennesker fra Kvinesdal med et stort engasjement for fritidsaktiviteter. Sommeren 2011 omkom Eirik Egenes Støve i en tragisk badeulykke.

Støve var et engasjert friluftslivs- og ekstremsportutøver. Til ære for hans engasjement, opprettet vennegjengen foreningen.

Tidligere i år har de blant annet arrangert Knaben Challenge i alpinbakken på Knaben der det var både hoppkonkurranse og rumperally.

Hele helgen

Denne helgen har «Rett opp og ned» samlet barn og ungdom, hovedsakelig fra Kvinesdal, men også fra Stavanger i vest til Audnedal i øst til ulike arrangementer hele helgen.

Fredag kveld deltok åtte unge voksne og seks barn i «Dødsing» i Kvinabadet.

Lørdag morgen møtte de ivrigste med crossykler på Moisletta for å bli fraktet opp til startpunktet høyt oppe på Moisheia der de satte utfor til dels svært bratte og utfordrende løypa.

Søndag fortsetter arrangementet ved at Kvinesdal klatreklubb inviterer folk i alle aldre til å forsøke å klatre opp veggen i Kvinesdalhallen.

Spektakulære svev på sykkel.

Torrey Enoksen
Les også

Har laget film fra Rett opp og ned

Sjette seier

Lørdag trosset de ivrigste ruskeværet i og rundt den tøffe løypa, der i blant Jonas Rogstad.

– Det er første gang jeg kjører her, og det var en grei løype. Dette er et veldig bra arrangement, mener 19-åringen.

Hansen vant det individuelle løpet der rytterne syklet en og en ned på tid.

I fellesstarten som har fått navnet «Saija Kamikaze» krysset Lars Kristian Versland målstreken først.

Publisert:

Les også

  1. Fornøyd med årets Knaben Challenge