Elever fra Vesterdalen, Austerdalen og Liknes skole ble belønnet med tur til Vitensenteret i Arendal etter gode prosjektet.

– En kjempefin dag

Elever fra Vesterdalen, Austerdalen og Liknes skole ble belønnet med tur til Vitensenteret i Arendal etter Nysgjerrigper-prosjektet. Det ble en flott opplevelse.

Publisert:
 • Lars Erik Larsen
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Det har vært en flott dag. Jeg har sett mange brede smil hos elevene i løpet av dagen, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug til Kvinesdal24.

En jury bestående av ordfører i Kvinesdal Per Sverre Kvinlaug, næringssjef i Kvinesdal kommune Liv Øyulvstad og Stine Skagestad som er teknisk sjef for Eramet, plukket ut én gruppe som vinnere av Nysgjerrigper-prosjektet i april. Denne gruppen fra Vesterdalen skole leverte et prosjekt om bakterievekst. Som belønning for dette fikk gruppen, i tillegg til to ekstra grupper fra henholdsvis Austerdalen og Liknes skole, en tur til Vitensenteret i Arendal fredag. Her fikk de prøve litt av hvert.

Les også

Eventyrlysten familie bor på Gran Canaria

Les også

Nysgjerrig på hvem som vant?

Les også

Nysgjerrige elever til Vitensenteret

Les også

– Veldig gøy og interessant

– De har vært på tur til «verdensrommet», de har laget LED-lys og fått litt egentid til å utforske alt det spennende innholdet på senteret som finnes her, sier Kvinlaug.

– Mitt inntrykk etter å ha snakket med elevene er at det har vært både lærerikt og gøy å være her. Det passer perfekt inn i hva som er tanken bak Nysgjerrigper-prosjektet.

Nysgjerrigper er en vitenskapelig, prosjektbasert arbeidsmetode som kan brukes i alle fag på skolen. Kvinlaug var en av dem som dro i gang dette prosjektet, og mener nysgjerrighet er noe som er viktig å løfte frem i skolen. Han håper å arrangere Nysgjerrigper i mange år til.

– Det kommer jo selvfølgelig an på hva innbyggerne i Kvinesdal ønsker med tanke på årets valg. Hadde det bare vært opp til meg, hadde det ikke vært noen tvil. Jeg har stor tro på denne læreformen, på det å pirre nysgjerrigheten blant elevene. Alle som skolene som deltar har vært veldig fornøyde, sier Kvinlaug.

Andreas Orthe Hobbesland, Ole Edvin Eiesland og Sven Magnus Sleire på Vitensenteret.

 1. Sofie Netland og Daniella Valladares SUarez koste seg i Arendal.

 2. Aurora Gyland, Imilie Bruli, Tomine Rafoss, Kristina Hompland og Ina Omland i godt humør på Vitensenteret.

Publisert:

Flere artikler

 1. NYHETER

  Gikk til topps i Nysgjerrigper-finalen

 2. NYHETER

  Mulig vitensenter innen 2021

 3. NYHETER

  Samarbeidsprosjekt resulterte i hjertestarter

 4. SPORT

  Sykkelstjernene startet dagen i Kvinesdal

 5. NYHETER

  Engasjert politisk debatt på torvet

 6. NYHETER

  Siste brikkene på plass før skolestart på mandag