Isak Westerholm, Bjørn-Erik Aagedal og Biyanka Dimcheva får ros av egen lærer etter sin presentasjon i Tyskland.

Privat

– De var veldig flinke

Tre elever ved Flekkefjord videregående skole holdt undervisningsopplegg om mobilbruk og hvilken påvirkning telefonen har på oss i Tyskland.

Publisert:
 • Lars Erik Larsen
Denne artikkelen er over ett år gammel

De tre elevene, Biyanka Dimcheva, Bjørn-Erik Aagedal og Isak Westerholm, går alle i tredjeklasse medier- og kommunikasjon.. Deres klasse har fulgt et prosjekt som heter Gesundheit 4.0, som er en del Erasmus+ som omhandler sunnhet. Deltakere er lærere og elever fra Østerrike, Luxemburg, Polen, Norge og Tyskland. Som en avslutning på dette prosjektet var elevene sammen med rektor Tor-Inge Rake og lærerne Trond Tjorteland og Marianne Haugland i Tyskland denne uken. Elevene holdt her et et undervisningsopplegg om mobilbruk og hvilke påvirkning mobiltelefonen har på oss. Tyske elever ved yrkesskolen Rudolf-Rempel-Berufskolleg deltok. Spørsmål om mobiltelefonen er blitt moderne fengsler og er "offline the new online" ble debattert.

Delegasjonen fra Flekkefjord videregående skole i Tyskland.

Privat

– De var veldig flinke, sier lærer Trond Tjorteland.

Tjorteland har selv vært med i Gesundheit 4.0 i de to årene prosjektet har vart. Han mener sunnhetsprosjektet har vært positivt.

– Det handler både om fysisk og psykisk helse. Blant annet har vi fått innført havregrøt på skolen i Kvinesdal for fem kroner, vi har fått en miljøarbeider som har satt i gang flere utendørsaktiviteter og vi har også gjort elevene mer bevisste på data- og mobilbruk. Vi gjorde blant et forsøk hvor en klasse ikke fikk bruke mobil og data en hel dag. Da begynte de plutselig å snakke mye mer sammen.

Elevene presenterte i Tyskland hvilke tiltak og utfordringer på egen skole.

– Å samarbeide med andre lærere og elever gjennom Erasmus+ styrker forståelsen for andres utfordringer og løsninger. I tillegg til det pedagogiske aspektet skapes det gode relasjoner over landegrenser noe som er fredsbevarende og fredsskapende. I neste fase vil det gjøre at næringsliv over landegrenser lettere vil blomstre og gjøre at vi opprettholder det gode liv, forteller rektor Tor-Inge Rake.

Publisert:

Flere artikler

 1. NYHETER

  Siste brikkene på plass før skolestart på mandag

 2. NYHETER

  – Nå er det vi som dyrker vår eventyrlyst

 3. NYHETER

  Neste uke åpnes skolene - slik gjøres det i Lister

 4. KULTUR

  Kulturstipend til sangtalent

 5. NYHETER

  Trusler mot naboskole, men ikke i Kvinesdal

 6. MENINGER

  Vi må styrke og belyse mulighetene for den videregående skolen i Kvinesdal