HydroDesign UB fra Flekkefjord videregående skole, avdeling Kvinesdal, ved Blake Arne Bakke og Tor-Ivar Thorkildsen Andreassen ble nummer tre i klassen Beste regnskap under NM for ungdomsbedrifter.

UNGT ENTREPRENØRSKAP

Endte på tredjeplass i NM

HydroDesign UB fra Flekkefjord videregående skole avdeling Kvinesdal ble nummer tre i kategorien for beste regnskap under NM for ungdomsbedrifter.

Publisert:
 • Tom Arild Støle
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Vi var egentlig veldig godt fornøyd med å klare å komme oss til NM. Og når vi så tar en tredjeplass der, er vi selvsagt ekstra fornøyd, sier daglig leder Tor-Ivar Thorkildsen Andreassen (18), som driver ungdomsbedriften sammen med Blake Arne Bakke (17).

Begge de to ungdommene er fra Flekkefjord, og går andreåret på videregående skole i Kvinesdal.

Imponert jury

Juryen var imponert over de to ungdommenes regnskapsferdigheter, og skriver dette i sin dom:

«Juryen vil trekke frem beundringsverdig intern kontroll med regnskap gjennom godt dokumenterte og gjennomførte avstemminger av kasse, bank og varelaget. Regnskapet er ryddig og oversiktlig, og har en flott endelig resultatrapport og balanse. Regnskapsansvarlig har gode refleksjoner rundt formålet med og nytten av regnskapet».

Les også:

Kan bli årets ungdomsbedrift i Norge– Ubeskrivelig og uventet

Bedriften fra skolen i Kvinesdal var under NM for ungdomsbedrifter, som har gått av stabelen de siste dagene i tillegg nominert på topp 10-listen i kategorien for beste forretningsplan. Kvinesdal-bedriften var den eneste fra Vest-Agder som fikk pallplass.

– Det var mange dyktige bedrifter som deltok i konkurransen, og det var selvsagt stas å gjøre det så bra. Dette er en skikkelig belønning for det arbeidet vi har lagt ned, sier Thorkildsen Andreassen, og benytter anledningen til å takke sine dyktige lærere, og trekker spesielt fram kontaktlærer Ellen Netland.

Maleforretning

Guttene i HydroDesign UB driver en maleforretning med fokus på redesign og gjenbruk, hvor de gir nytt liv til gamle gjenstander som ellers ville blitt kastet. Ungdomsbedriften gir gjenstander et helt spesielt utseende ved bruk av en malemetode som kalles for hydrodypping.

Dette er en skikkelig belønning for det arbeidet vi har lagt ned.

Det er fjerde gang at entreprenørskapselever fra Flekkefjord er blant de tre beste i kategorien beste regnskap.

– Vi har virkelig fått kjent på spenning, en ordentlig stemningsfull opplevelse, en fantastisk samling av kreative hoder. Disse dagene har vært veldig inspirerende for oss, sier daglig leder Tor-Ivar Thorkildsen Andreassen i HydroDesign UB om NM-dagene på Norges Varemesse.

Også ungdomsbedriften BeeSaved UB fra KVS Lyngdal, som gikk til topps i fylkesfinalen tidligere i vinter og Ecoffe UB fra KVS Lyngdal deltok i NM for ungdomsbedrifter på Lillestrøm. De nådde imidlertid ikke helt til topps.

– Svært høyt nivå

Arendal-bedriften Kvitér UB/«Mitt fravær» fra Dahlske videregående skole fikk med seg hjem hele fire pallplasser, deriblant to førsteplasser, for beste kundeopplevelse på nett og den prestisjetunge innovasjonsprisen.

– Vi er veldig stolte over deltakerne fra Agder. Bidragene på NM holder et svært høyt nivå. Elever som utvikler og spisser ferdigheter innen kreativitet, personlig initiativ, samarbeidsevne, risikovilje og nytenkning gjennom prøving og feiling står bedre rustet når de skal ut i arbeid. Våre deltakende elever fra Agder har lagt ned et godt stykke arbeid gjennom skoleåret, og i gjennomføring av disse to NM-dagene, sier daglig leder Aleksander Lien i Ungt Entreprenørskap Agder.

Publisert:

Flere artikler

 1. NYHETER

  Blir toppleder for en dag!

 2. NYHETER

  Kjemper om å bli landets beste ungdomsbedrift

 3. NYHETER

  Lister-ungdom sterkt representert på messe

 4. NYHETER

  Kåret til beste ungdomsbedrift

 5. NYHETER

  – Vi må holde oss oppdaterte

 6. KULTUR

  Dette er den gamle steinen hvor lensmannen stod og las opp lysninger