Styreleder i Troens Bevis i Sarons Dal, Sten Sørensen, ser fram til tirsdagens møte med ledelsen og fremtredende politikere i Arbeiderpartiet.

Camilla Klungland Ousdal

Skal møte Ap-ledelsen

Styreleder i Troens Bevis, Sten Sørensen, møter førstkommende tirsdag ledelsen i Arbeiderpartiet sammen med en rekke andre norske kirkeledere.

Publisert: Publisert:
  • Svein Morten Havaas
Denne artikkelen er over ett år gammel

Sørensen har takket ja til en skriftlig invitasjon fra Ap-leder Jonas Gahr Støre til et møte i partiets lokaler på Youngstorget i Oslo tirsdag 7. mai. Det er Arbeiderpartiet som arrangerer samrådsmøtet sammen med Kristne Arbeidere. Ifølge invitasjonen ønsker partiet å være i dialog om spørsmål med basis i solidaritet og nestekjærlighet. Spørsmål der Ap og kirkeledere har felles anliggende og der de utfordrer hverandre. Både partiledelsen og representanter fra Stortingsgruppa vil delta.

Fra Troens Bevis Verdens Evangelisering i Kvinesdal ble både styreleder Sørensen og daglig leder Rune Edvardsen invitert.

Les også

– En enorm interesse

Les også

Nær 150.000 frelst på ett år

– Rune er forhindret fra å delta, men jeg reiser inn. Jeg syns det var veldig hyggelig å bli invitert. Det viser at vi i Troens Bevis blir regnet som positive bidragsytere i en verdisetting. Og det setter vi stor pris på, sier Sørensen til Kvinesdal24.

Han er overbevist om at misjonsorganisasjonen i Kvinesdals relasjonsbygging med det politiske Norge gjennom mange år har spilt inn i forhold til at Ap nå har invitert dem.

– Jeg syns Arbeiderpartiet er veldig kloke når de gjør dette. Jeg ser på det som en erkjennelse av at den kristne kulturarven er viktig også for dem, sier Sørensen, som selv representerer KrF i hjembyen Lyngdal.

Les også

Aril-filmklipp på TV

Les også

Starter innsamlingsaksjon for evangelieverktøy

I forkant av møtet har han selv spilt inn tre temaer som han ønsker å samtale om. Det gjelder norske barn i flyktningeleire i Syria og Irak som han mener må møtes med solidaritet og nestekjærlighet.

– Det er blitt et meget aktuelt tema, ser jeg. Jeg håper ikke barna av IS-foreldre opplever samme skjebne som enkelte såkalte «tyskerbarn» opplevde i etterkrigstiden i Norge. Barn må ikke lide grusomheter fordi foreldrene har gjort dumme valg. Jeg håper på en klar uttalelse om dette etter tirsdagens møte, sier Sørensen, som også har spilt inn bistandsarbeid gjennom lokale organisasjoner og kirker og et ønske om tydelige signaler om støtte og respekt for kirkens plass i det norske samfunnet og kulturen.

– Det finnes mange korrupte regimer og mennesker. Jeg tror den sikreste måten å få penger dit de skal er gjennom samarbeid med lokale kirker som er tett på befolkningen. Bistandsarbeidet trenger kompetansen og hjertelaget som kirken har, sier Sørensen, som ser fram til tirsdagens møte med spenning og forventning.

Publisert:

Les også

  1. 1,25 millioner i kollekt

  2. Dina fikk møte sine støttespillere

  3. Møttes til forsoning i «Dalen»