Arvid Nedland (til høyre) var gjest i tredje sending av stue-konsertene til Tor Arve Barøy (til venstre) og André Nedland. I kveld får de to en annen musikalsk gjest.

Mariann Nedland

Rigger stua til live-konsert for fjerde gang

De koser seg så mye med å treffes på denne måten, at de fredag kveld slår til med den fjerde live-konserten fra stua i Spind.

Publisert:
  • Åse Astri Bakka

«De» er nærmere bestemt duoen som går under navnet Tor Arve & han André. De fulle navnene er Tor Arve Barøy og André Nedland.

Sammen dekker de to store deler av regionen bare utfra hvor de kommer fra og hvor de bor: Nedland er fra Gyland i Flekkefjord, og bor i Kvinesdal, og Barøy er fra Kvinesdal og bor i Farsund, nærmere bestemt i Spind.

Og det er Spind - i stua til Tor Arve - de to kompisene fredag kveld igjen treffes for å spille for alle som klikker seg inn på rett sted. Du finner streamen her på duoens egen Facebook-side.

Gjester i stua

– Før koronatiltakene satte inn gikk vi med planer om å lansere en live-podcastserie. Da alle avlysningene kom som følge av tiltakene som kom i mars, tenkte vi at vi kunne starte konseptet nå, men litt mer tilpasset streaming, forteller Barøy.

Første sending var påskeaften. Da var det bare de to, pluss Andreas Ougland, som står for det tekniske.

Senere har de har to sendinger til, der Vidar Søstrand var gjest i den ene og Arvid Nedland i den andre. I kveld er det Jarle Viken, kjent fra blant annet Spindsgudan, som besøker stua i Spind.

– Jarle Viken er en entertainer, sanger og musiker som en ofte ser i duoen «Spindsgudan» sammen med Steinar Reinertsen. Men Jarle kjører også solo innimellom, så denne gangen blir det moro å se hva han drar til med fra stua til Tor Arve, heter det på Facebook-siden til Tor Arve & han André.

Jan Harald Helmersen

Fra sendingen fredag 8. mai.

Skjermdump

Babling, musikk og appelsinkake

Hva kan så folk forvente å få høre i kveld?

– Det blir både litt babling, mye musikk og vi har til og med fått en Gyland-bakt appelsinkake som skal nytes i løpet av kvelden, røper Barøy.

Rent musikalsk blir det «litt forskjellig».

– Men Jarle er jo kjent for sine Cash-tolkninger, og jeg for å spille mye Dylan. Så vi kan ihvertfall love vår versjon av en duett Cash og Dylan spilte inn i Nashville på slutten av 60-tallet, sier han.

– På tidligere sendinger har det vært omkring 100-130 som ser på samtidig. Men totalantallet er noe mer da folk switcher ut og inn, sier Tor Arve Barøy, som stiller egen stue til disposisjon for konsertene.

Tor Arve Barøy

Lang fartstid sammen

Duoen Tor Arve & han André har holdt det gående og opptrådt sammen med musikk og humor siden tidlig på 2000-tallet.

Ifølge Barøy er de i dag gladere i hverandre enn noengang.

– Gammel kjærlighet der altså, sier han.

De er med andre ord på mange måter det man kan kalle et radarpar. Men det høres litt gammelmodig ut, så det gjør vi ikke.

Publisert:

Les også

  1. Gitar-reparatøren

  2. Har booket New Orleans-artist

  3. Klart for «The final blow»