Yrende liv på plantemarkedet på Feda i fjor.

Hans Alf Slengesol

– Det bugner av flotte stauder ...

Lørdag er det igjen duket for plantemarked på Feda, et tiltak som er blitt en årlig tradisjon.

Publisert: Publisert:
  • Bjørn Hoel
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Det bugner igjen av flotte stauder og andre vekster i hagen vår, og det kommer folk fra store deler av regionen for å få med seg begivenheten. I fjor var det over 200 besøkende i løpet av de to timene markedet varte. Det skaper liv og glede, og overskuddet går uavkortet til driften av Huset, Feda bedehus og kirketun, opplyser Anders Mathias Larsen.

Larsen føyer til at de fleste staudene kommer fra egen hage, men her er også bidrag fra andre.

– Store mengder stauder blir spadd opp, delt og pottet på nytt. Staudene drives videre fram i drivhus eller på friland (vokser ute), slik at de er i god vekst til plantemarkedet, sier Larsen.

Einar Bernt Larsson Fedde er en trofast deltaker på plantemarkedet på Feda.

Hans Alf Slengesol
Les også

Inviterer til plantemarked

Han vektlegger at stauder er blitt stadig mer populære, gjerne som erstatning for mindre og mer arbeidskrevende planter.

– De har betydelig voksekraft og står imot mye av frø-ugresset. Staudene krever ikke mer stell enn hageeieren ønsker å gi, reklamerer Anders Mathias Larsen.

Nytt av året er at man nå kan tilby en god del historiske roser.

– Disse buskrosene blir ofte kalt «gammeldagse roser», og har litt andre egenskaper enn moderne roser. De blir ganske store busker, er iherdige, har ofte sterk duft, og blomstrer rikt i tre- fire uker, sier han.

Publisert:

Les også

  1. Aktive på Feda