– Når det gjeld endring i fordeling av hjortekvoten, finner vi det underlig at vi skal ha ei tildeling på 50 prosent kalv, skriver Øvre Kvinlaug jaktlag til Kvinesdal kommune ved Viltnemnda.

Andrey Nekrasov/ Scanstockphoto

Vil endre hjortekvoten

Øvre Kvinlaug jaktlag klager på tildelingen av årets kvote for hjort og elg.

Publisert: Publisert:
  • Malene Sørensen Lundberg
Denne artikkelen er over ett år gammel

I fjor fikk jaktlaget tildelt to voksne og fem kalver. Etter tidligere vedtak av Fylkesmannen skulle de ha kvote på tre voksne og fire kalver. Dette har for så vidt blitt rettet etter møtet med viltnemnda i fjor høst, ifølge Svein Kåre Stakkeland på vegne av jaktlaget. Men de mener at de bør bli kompensert for fjoråret med at de i år skal ha fire voksne og tre kalver.

– Når det gjeld endring i fordeling av hjortekvoten, finner vi det underlig at vi skal ha ei tildeling på 50 prosent kalv. En kan for så vidt forstå at om viltnemnda mener at vi i kommunen har en stabil hjortestamme så skal en i størst mulig grad skyte avkastninga av hjortestammen, som vil være den årlige kalveproduksjon. Men det er vel ingenting som tyder på at hjortestammen har stabilisert seg på noen måte, skriver Stakkeland.

Han ber Viltnemnda se på det en gang til med nye øyne om de i det hele tatt skal kunne gjenvinne noen grad av tillit hos styret i Øvre Kvinlaug jaktvald.

Publisert:

Les også

  1. Skjøt sin første elg

  2. Viltnemnda er fornøyd