«Unnvikende politikere»

Publisert: Publisert:

Leserinnlegg

I en artikkel den 25. mars på Kvinesdal24.no som omhandler Hege Storhaug sitt besøk i Kvinesdal tidligere kan man under overskriften «Synes politikere er unnvikende» lese at undertegnede ikke ville snakke med media og «ikke ville kommentere sin tilstedeværelse eller foredraget» Det er en drøy forvrenging av hva som egentlig skjedde i Kvinesdal kulturhus.

I artikkelen skapes det et inntrykk av at politikerne er feige som ikke tør snakke om innvandring hvor de deretter tar et bilde av meg bakfra uten at jeg vet om det og skriver at jeg ikke vil snakke med media. Det er klart at leserne får et inntrykk av at undertegnede er en av disse unnvikende politikerne som Kvinesdal24 skriver om.

Til min kjennskap så var det ingen ordførere, fylkestingsrepresentanter, varaordførere andre «toppolitikere» eller stortingsrepresentanter bortsett fra meg selv til stede på arrangementet. Det vitner ikke om at jeg er unnvikende, snarere tvert imot.

Grunnen til at jeg ikke ville bidra med et intervju var enkel. I pausen så sto jeg et stykke unna salen og hadde en privat samtale med et familiemedlem. Hvorpå journalisten brøt inn i samtalen og stilte meg diverse spørsmål. Jeg sa at dette ikke er et Frp-arrangement, at jeg er her for å lære og lytte og sa videre til journalisten at meg kan dere intervjue når som helst så kan dere ikke snakke med noen av de andre flotte folkene på arrangementet eller hva med faktisk å intervjue Hege Storhaug selv siden det er hun alle har kommet for å høre. (Om jeg husker sitatet mitt rett.) Siden det er lokalvalg til høsten så hadde jeg håpet at de ville intervjue lokalpolitikerne til stede, gjerne noen av mine kollegaer fra Fremskrittspartiet som stiller til valg. Journalisten sa «greit» og gikk videre, jeg tenkte ikke noe mer over det og fortsatte samtalen jeg hadde tidligere.

Journalisten likte tydeligvis dette så dårlig at straffen ble at jeg ble en del av en reportasje jeg ikke visste skulle skrives med et bilde tatt av meg bakfra og med tekst om at jeg «ikke ville snakke med media» og heller ikke «kommentere min tilstedeværelse» under overskriften «unnvikende politikere». Mener virkelig Kvinesdal24 at det minner om god presseetikk og at det var en dekkende beskrivelse av de faktiske forhold? Kanskje Kvinesdal24 burde ringe de politikerne som ikke turte kommer på arrangementet om hvorfor de ikke var der, framfor å forsøke å henge ut den eneste stortingsrepresentanten som var der om man ville stille disse unnvikende politikerne til veggs?

La meg gjøre det klart til Kvinesdal24 at jeg ikke er redd for å delta på et arrangement med Hege Storhaug. Jeg er heller ikke redd for å gi intervjuer om hva Frp mener om innvandring eller andre politisk betente temaer. Om Kvinesdal24 ønsker så gir jeg gjerne et intervju om det.

Men da vil jeg ikke gjøre det i sjokoladekøen på kiosken en fredagskveld når jeg er i en privat samtale. Jeg kan også røpe at jeg ellers har hørt både kommunister, islamkritikere, aktivister og andre dissidenter på forskjellige arrangementer som Kvinesdal24 sikkert ville likt å vite hva jeg mener om. Men hvor jeg heldigvis får lov til å delta uten å ha en forklaringsplikt til media om hvorfor jeg er der og hva jeg mener om innholdet. Noen ganger har også stortingsrepresentanter lyst til å delta og lytte på et foredrag en fredagskveld uten å måtte mene noe om alt, alltid.

Gisle Meininger Saudland,

Stortingsrepresentant

Fremskrittspartiet

Publisert:
 1. MENINGER

  Vi må styrke og belyse mulighetene for den videregående skolen i Kvinesdal

 2. MENINGER

  Den videregående skolen i Kvinesdal må styrkes og bevares

 3. MENINGER

  Landbaserte vindmøller er ikke ønsket i Agder

 4. MENINGER

  Stopp anleggsarbeidene for Buheii vindkraftverk umiddelbart!

 5. MENINGER

  Tunnelstengingen

 6. MENINGER

  «Skaff dere noen gode spill, lat som dere er på hytten»