Nå går han solo, Tor Arve Barøy. Fredag 22. mai inviteres det til streamkonsert med hans eget bandprosjekt.

JAN HARALD HELMERSEN

Nå går Barøy solo

Kvindølen Tor Arve Barøy har startet sitt eget soloprosjekt. Fredag 22. mai holder bandet streamkonsert fra Lyngdal kulturhus.

Publisert: Publisert:
 • Svein Morten Havaas

Tor Arve Barøy har vært en aktiv musiker på Sørlandet siden bandene Rock og ages og hardcoretroubadours startet tidlig på 2000-tallet. Han har jobbet både som leiemusiker på «Heim te jul», «Christmas dinner & concert», Borggårdkonsertene i Farsund og en stor del event og allstars-prosjekter. Og har også vært aktiv med band som Oakland, Countrymen Billig Lykke og Blow your heads off. Parallelt med dette har duoen Tor Arve & han André vært aktiv i hele denne perioden.

Men det har vært lite tidsbruk på egne prosjekter. Så nå starter et nytt kapittel der Tor Arve spiller orginallåter.

– Selv om notatene og forarbeidet til dette nye prosjektet går flere år tilbake, så var det vel covid-19 som sørget for at det ble ryddet plass i kalenderen til å utføre både låtskriving og arrangering, sier Barøy selv.

Det var vel covid-19 som sørget for at det ble ryddet plass i kalenderen til å utføre både låtskriving og arrangering.

Første konsert der låtene skal presenteres blir altså på en streamkonsert fra Lyngdal kulturhus førstkommende fredag. Denne streames på nett, og det vil muligens bli noen publikummere om regelverket tillater det.

Thomas Gallatin trakterer trommene i Tor Arve Barøy Band.

Kristoffer Grindheim

Sven Eivind Stakkeland trakterer tangentene i Tor Arve Barøy Band.

JAN HARALD HELMERSEN

Bakgrunnen for låtene er både tekster og melodier han har diet helt fra eget herrebryst, og låter skrevet i samarbeid med Tor Arves fetter, Odd Magne Hansen. Det blir selvsagt også noen norske versjoner av noen Dylan-låter. I tillegg til disse orginaltingene, så vil Tor Arve også spille noen av Bob Dylans låter i løpet av konserten, da det vel alltid har vært Dylan og Dylans musikk som har ligget Barøys hjerte nærmest helt siden tenårene.

Med seg på scenen i Tor Arve Barøy Band har gitaristen og vokalisten trommis Thomas Gallatin og Sven Eivind Stakkeland på tangenter.

– Det er ikke nødvendig å presentere unge herr Gallatin sine evner noe ytterligere, de er viden kjent. Men det kan være verdt å nevne at om han så hadde vært en dårlig trommis, så er han så hyggelig og trivelig å jobbe sammen med, at han sikkert hadde vært med likevel! uttaler Barøy.

– Når det gjelder Sven Eivind Stakkeland, så må man nok heller trekke frem de musikalske evnene. En ung mann fra Fjotland som på mystisk vis fungerer som et medium for keyboardgiganter som Garth Hudson, Rick Wakeman og Booker T. Samtidig som han er helt seg selv. En glitrende tangentmann! fortsetter den ferske soloartisten.

Publisert:

Flere artikler

 1. KULTUR

  Slik blir 17. mai i Kvinesdal

 2. KULTUR

  – Svært bekymret for kulturlivet

 3. KULTUR

  Plantemarked med ny vri

 4. KULTUR

  Inviterer til digital påskesangkveld

 5. KULTUR

  Vi har kåret de beste påskebildene

 6. KULTUR

  Hvorfor legger haren egg?