Ottar «Big Hand» Johansen fremfører konserten «Red Mountain Christmas» sammen med lokale kor og gjesteartister i Kvinesdal kirke torsdag 28. november og Frelserens kirke i Farsund torsdag 3. desember.

PRESSEBILDE

Countrygospel med «Big Hand»

Den norske countrylegenden Ottar «Big Hand» Johansen har med seg korene Sela og Farsund ungdomskor når det inviteres til konserter i lokale kirker.

Publisert:
 • Svein Morten Havaas

Det blir konserter i Kvinesdal kirke torsdag 28. november og i Frelserens kirke i Farsund torsdag 3. desember. Begge steder blir de to farsundskorene under ledelse av dirigent Arne Marthinsen med. Det samme blir countrysangerinnen Lisbeth Hauge fra Eiken. I Kvinesdal deltar dessuten Jørund Vålandsmyr som gjesteartist. I Farsund er det Kjell Elvis som er gjestevokalist.

Les også

– Har virkelig satt Kvinesdal på kartet

Les også

Stor musikkopplevelse i Sarons Dal

Gode minner

– Jeg syns det er utrolig spennende og hyggelig å komme til deres distrikt igjen. Jeg har mange gode minner både fra Kvinesdal og Farsund. Min datter var gift med en farsundsmann en del år, så jeg har vært en god del i Farsund av den grunn - ikke minst i feriene, sier Johansen.

Voksenkoret Sela (bildet) og Farsund ungdomskor deltar på konsertene i Kvinesdal kirke og Frelserens kirke i Farsund.

Svein Morten Havaas

Konsertene i Lister-regionen er et ledd i en turné med konsertkonseptet «Red Mountain Christmas» - som også er tittelen på en låt «Big Hand» har skrevet om Rødfjell like ved Mo i Rana. Den ble sluppet i 2015 og har siden blitt bakteppet for konsertserien som blander gospelens mektige patos med countrymusikkens folkelige røtter.

– Konserten har jeg blant annet fremført i flere Sjømannskirker - blant annet i Costa del Sol i Spania og i Miami. Konsertideen startet i Sjømannskirken i Spania i 2016. Jeg er veldig glad i countrygospel-uttrykket og kan mer om akkurat det enn de fleste nordmenn, sier Johansen ubeskjedent.

Jeg er veldig glad i countrygospel-uttrykket og kan mer om akkurat det enn de fleste nordmenn.

Lisbeth Hauge er gjestesolist både i Kvinesdal og Farsund.

Frida Rugland Falkum

Kor og gjesteartister

På konsertrepertoaret står en del av «Big Hands» egen sanger, blant annet den nevnte nye julesangen om Rødfjell. Flere av disse er det laget korarrangementer til av blant annet den kjente korarrangøren og dirigenten Martin Alfsen, men også kantor Magne Køhn i Sjømannskirken.

– Det blir noe nytt, men i tillegg skal vi fremføre noen av verdens mest kjente gospelsanger, sier Johansen, som gleder seg til å samarbeide med de lokale korene og gjesteartistene.

– Jeg har hørt at det er bra kor. Og gjesteartistene vi har med er ikke til å kimse. Jeg ser blant annet fram til å høre Lisbeth Hauge og få lov til å synge duetter sammen med henne, sier Ottar «Big Hand» Johansen.

Jeg ser blant annet fram til å høre Lisbeth Hauge og få lov til å synge duetter sammen med henne.

Han har med seg dyktige sørlandske musikere som Aslak Gjennestad (piano/ keyboard/ sang) og Vidar Dale (steelgitar og dobro) til konsertene i de lokale kirkene.

Kjell Henning Bjørnestad - alias Kjell Elvis - er gjestevokalist på konserten i Frelserens kirke i Farsund torsdag 3. desember.

Hedda Ovidia Stølen

Spilte i Sarons Dal

Gjensynet med Kvinesdal og Farsund ser han fram til.

– Det er mange gode minner som dukker opp når man kommer tilbake på steder man har spilt før. Jeg husker vi spilte i Vanse i 1970-årene. Og i Kvinesdal har jeg holdt konsert i selveste Sarons Dal. Det var en egen countrykonsert der i 1982 eller 1983. Med fullt band og foran full sal. Jeg mener det var sammen med Anita Hegerland og en amerikansk countrysanger, sier Johansen.

I Kvinesdal har jeg holdt konsert i selveste Sarons Dal.

I Kvinesdal spilte han også på en hyllestkonsert for Kris Kristofferson.

– Det var i Kvinesdalhallen eller kulturhus og må ha vært i forbindelse med hans 70-årsdag for snart 15 år siden, minnes «Big Hand».

Men nå er det kirkene som gjelder.

– Jeg kan love en fantastisk konsert. Jeg har lagt sjela mi i å sette opp et passende repertoar. Det meste er lagt til rette for en god opplevelse, avslutter Ottar «Big Hand» Johansen.

Publisert:

Flere artikler

 1. KULTUR

  Mannskor, storband og solister

 2. KULTUR

  Nominert til drømmestipend

 3. KULTUR

  Eks-rocker Reidar (80) underholder på heimen

 4. KULTUR

  – Har virkelig satt Kvinesdal på kartet

 5. NYHETER

  Gitar-reparatøren

 6. KULTUR

  Kvinesdal - utvandrarkommunen på Sørlandet